perjantai 13. maaliskuuta 2020

Venäläiset rahkaletut eli syrnikit (paistinpannu)


Ainekset

  • 3dl maitoa
  • 250g maitorahkaa
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1tl ksantaania (ei pakollinen)
  • 1rkl sokeria (ei pakollinen)
  • 2tl vaniljasokeria (ei pakollinen)
  • 0,5tl suolaa
  • margariinia paistamiseen

Valmistus


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota jääkaapissa/viileässä noin 1h. Taikina on todella paksua. Itse suosin näiden käsittelyssä silikonista taikinannuolijaa, jolla saa nostettua pannulle läjän taikinaa ja muotoiltua letun "nuolijaa taikinassa pystyasennossa hakkaamalla" noin 10sentin (halkaisijaltaan) lättyseksi.

Paista miedolla lämmöllä hieman runsaammassa rasvassa (koska munaton!) pidemmän aikaa, yhteensä noin 10min/halkaisijaltaan 10cm lettu, tai kunnes kauniin värinen.

Kaasuliesien tehossa on eroja, otathan tämän huomioon reseptin ohjetta käyttäessäsi. Itse aloitan Omnia-uunilla kypsennyksen aina ensin täydellä teholla ensimmäiset 5-10min, jonka jälkeen pienennän tehon noin puoleen ja jatkan kypsennystä kunnes ruoka on kypsää.
Pidennä/lyhennä kypsennysaikaa tarpeen mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!