torstai 18. helmikuuta 2021

Kaasulämmitys vs. sähkölämmitys

Faktat pöytään. Laskelmissa on käytetty sähkön hintana 12cnt/kWh, 16 snt/kWh ja 20snt/kWh, sekä 11kg kaasupullon vaihtohintaa.


22,00€ hintainen 11kg kaasupullo tulee siis halvemmaksi energiaksi kuin sähkö 16snt/kWh.

Itse maksan sähköstä 12snt/kWh. Mutta. Minä en saa vietyä omaa sähköä mukanani ympäri Suomen. Olen aluematkailijana alueen sähkönhinnan varassa. Monilla alueilla ei edes myydä lämmityssähköä, käytössä on vain 1000W eli 1kW rajattu valosähkö. Osassa omalla sähkönkulutusmittarilla kulutusperusteinen hinta (/kWh) ja kiinteä lämmityssähkön hinta (/vrk). Meillä ei ole omaa sähkönkulutusmittaria autossa, eikä sähkölämmitystä ja/tai ilmastointia.

Viikko lapissa kovilla pakkasilla vaatisi 2kpl 11kg:n nestekaasupulloa. Viikon (7vrk) lämmityskuluksi tulisi siis Puuilo/Motonet hankitun 22kg nestekaasun hinta, 39,80€ (a´19,90€).

Koska meillä ei ole autossa vaadittavaa kiinteää sähkönkulutusmittaria, pitäisi meidän valita vuorokausivelotteinen lämmityssähkö. Hintaeroa tulee huomattavasti, ja nestekaasun ollessa vielä ekologisempi vaihtoehto.

Esimerkissä käytetyt leirintäalueet hintoineen on valikoitu summamutikalla netistä, talvisin auki olevilta alueilta, jotka ilmoittavat hinnastonsa nopealukuisesti.

Tämän esimerkin mukaan 281,6 kWh energiaa, eli 2 pullollista nestekaasua, saadaan 7 vuorokautta hintaan; 1. nestekaasu 39,80€, 2. kiinteästi hinnoiteltu lämmityssähkö 53€ ja 3. omalla kulutusmittarilla 62€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!