torstai 5. maaliskuuta 2020

Kirjolohi-perunagnocchivuoka (Omnia-uunilla)

Ainekset

  • 200g lohta
  • 750g perunagnoccheja
  • 200g pieniä mozzarellapalloja
  • 2dl pinaatinlehtiä ja basilikanlehtiä
  • 4rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
  • rouhaus mustapippuria
  • 0,5dl raastettua parmesaania
  • 4dl ruokakermaa

Valmistus

Pilko lohi paloiksi. Huuhtele pinaatin- ja basilikanlehdet ja pilko isoimmat puoliksi.

Sekoita kulhossa keittämättömät perunagnocchit, kylmäsavukirjolohi, mozzarellapallot, aurinkokuivatut tomaatit sekä pinaatin- ja basilikanlehdet.

Kaada seos pieneen, max. 15 cm x 15 cm uunivuokaan. Uunivuoan tulee olla riittävän pieni, jotta ainekset eivät kuivu.

Raasta parmesaani (tai käytä raastettua) ja sekoita se ruokakerman joukkoon. Mausta neste mustapippurilla ja kaada ruokakerma vuokaan ainesten päälle.

Paista täydellä teholla 5min ja puoliteholla vielä 15min.

Älä lisää suolaa, tarjoa mielummin pöytäsuolan kera. Pehmeät perunagnocchit ovat esikypsennettyjä eli niitä ei tarvitse keittää etukäteen, mutta lisää kermaa niin, että se ulottuu lähes gnocchien pinnan tasolle.


Kaasuliesien tehossa on eroja, otathan tämän huomioon reseptin ohjetta käyttäessäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!