torstai 5. maaliskuuta 2020

Karavaanarin pataleipä (Omnia-uunilla)

Pataleipä valmistuu melkein itsestään. Mitätön hiivamäärä ja pitkä kohoamisaika tekevät pataleivästä kuohkean ja rapeapintaisen.

Ainekset

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2dl hiivaleipäjauhoja
  • 1tl suolaa
  • 0,5tl kuivahiivaa
  • 3dl vettä

Valmistus

Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja hiiva. Lisää reilusti kädenlämpöinen (+42 astetta) vesi ja sekoita tasaiseksi. älä vaivaa! Peitä kulho kelmulla johon on pistetty pieni reikä, ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika, sitä enemmän pataleipä saa makua ja ilmakuplia sisäänsä.

Kääntele taikina kulhon päällä kunnolla jauhotetuilla käsillä palloksi, älä vaivaa. Laske takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Voitele Omnia-uunivuoka tai käytä silikonista lisävuokaa. Muotoile taikina jauhotetuin käsin vuokaan. 

Kypsennä puoliteholla noin 30-40min.

Kaasuliesien tehossa on eroja, otathan tämän huomioon reseptin ohjetta käyttäessäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!