Ainekset
- 3dl vehnäjauhoja
- 2dl hiivaleipäjauhoja
- 1tl suolaa
- 0,5tl kuivahiivaa
- 3dl vettä
Valmistus
Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja hiiva. Lisää reilusti kädenlämpöinen (+42 astetta) vesi ja sekoita tasaiseksi. älä vaivaa! Peitä kulho kelmulla johon on pistetty pieni reikä, ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika, sitä enemmän pataleipä saa makua ja ilmakuplia sisäänsä.
Kääntele taikina kulhon päällä kunnolla jauhotetuilla käsillä palloksi, älä vaivaa. Laske takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
Voitele Omnia-uunivuoka tai käytä silikonista lisävuokaa. Muotoile taikina jauhotetuin käsin vuokaan.
Kypsennä puoliteholla noin 30-40min.
Kaasuliesien tehossa on eroja, otathan tämän huomioon reseptin ohjetta käyttäessäsi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!