tiistai 17. maaliskuuta 2020

Katse omaan napaan - eikun kotimaahan!

Kesälomareissujen suunnittelu on parhaimmillaan, ja meillä ne kohdentuu aina kotimaan kohteisiin ja leirintäalueille. Tänä kesänä otetaan leirintäalueella paikan lisäksi sähkö ja perhesauna lisäpalveluna useammin.

Hotelleissa voisi yrittää yöpyä, mutta 4 mukana kulkevaa eläintä heikentää mahdollisuuksia niin paljon, että tyydymme mielummin omaan peltihotelliimme. Mutta kannustamme kaikkia puolestamme hotelliyöpymisiin, Suomessa!

Karavaanarina on helppo olla "omavarainen" mukana kulkevan jääkaapin ja elintarvikkeiden kanssa, mutta lupaan lisätä suunnitelmiin enemmän tälle kesälle myös palveltua ulkoruokintaa, eli pienyrittäjien ravintola-annoksia ja muuta tarjontaa listalta, "ruokavammasta" huolimatta.

Elintarvikkeita ostamme enemmän pieniltä kaupoilta, ja panostus kaikin tavoin kotimaiseen. 

Matkan varrelta etsin tilamyymälöitä, ja ostan enemmän suoraan tuottajalta. Suuri kiitos tässä välissä kaikille kotimaisille tuottajillemme, jotka jaksavat ympäri vuorokauden sekä koko vuoden kierron, usein myös monen sukupolven ajan tehdä raskasta työtä pienellä palkalla meidän ruokamme eteen. Kunnia olkoon heidän heti sotaveteraanien jälkeen! Itse en jaksaisi olla työn kanssa naimisissa, siksi kunnioitan suuresti.

Lapsiperheenä tuemme Suomen kesäkohteita muutoinkin, kuten vesi- ja huvipuistoja, sekä käymme paljon museoissa, varsinkin niissä jotka ovat auki vain kesäkaudella. Koitamme tukea jollain keinoin näitä yrityksiä lisää, ostamalla lisäksi esim. mainostuotteen tai matkamuiston.

Puhelinoperaattorit tulevat maailman laajuisessa hädässä mainiosti toimeen, mutta tässäkin meillä on kotimainen käytössä. Kiitos sinivalkoinen Elisa.

Toimitusongelmien takia pyrimme olemaan joustavia. Nyt on hyvä hetki oppia kiireestä pois, ei ole kiire kuolla.

Lupaamme tehdä useammin reklamaatioita ja huomautuksia hygieniasta julkisilla paikoilla, vaikka niissä usein käyttäjämääristä riippuen tämä on jo tiedetty ja puututtu ongelma. Omalta osaltamme yritämme vielä paremmin kiinnittää huomion omaan yleissiistiin käyttäytymiseen, kaikessa on aina parantamisen varaa - täydellistä ei ole olemassa.

Jos koko maailma toimisi näin näin ilman COVID-19 koronaviruksen aiheuttamaa maailmankaranteenia, olisi mielenkiintoista nähdä kotimaansa silloiset tilastot talouden kannalta. 


"Kassoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia. (Rokka)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!