torstai 5. maaliskuuta 2020

Makkara-olutrisotto (kattila tai pannu)

Ainekset

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1,5dl risottoriisiä
  • 1rkl juoksevaa margariinia
  • 1rkl valkoviinietikkaa
  • 2,5dl tummaa olutta
  • 150g mausteista makkaraa
  • 0,5l lihalientä
  • 0,5pss (75 g) juustoraastetta (esim. cheddar)
  • tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne ja riisit laakeassa kattilassa tilkassa margariinia.
Lisää valkoviinietikka, anna haihtua. Lisää olut muutamassa erässä ja keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen.
Paloittele makkarat riisien joukkoon.
Lisää kuumaa lihalientä pienissä erissä aina nesteen haihduttua.
Keitä kunnes riisi on kypsää, yhteensä n. 20 min.
Lisää juustoraaste, sekoita. Viimeistele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!