torstai 5. maaliskuuta 2020

Naudan sisäfile pihvin paisto-ohje (paistinpannu)

Rare, medium vai well done?


Nosta naudan sisäfile huoneenlämpöön n. 1h ennen paistamista. Puhdista filee kalvoista ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa filee pihveiksi. Muotoile pihvit käsillä pyöreiksi.

Kuumenna pannulla voi-öljyseos. Pannu on valmis, kun rasva on vaaleanruskeaa eikä enää kupli.

Nosta 2 pihviä pannulle. Paista kaksi pihviä kerrallaan, jotta pannu ei jäähdy. Anna pihvien paistua rauhassa, kunnes niiden pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä noin kaksi minuuttia.
Nosta pihvit folioon tai uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla ja peitä foliolla Anna pihvien vetäytyä hetken (noin 5min) ennen tarjoilua. Pihvit jälkikypsyy foliossa.


Minkälainen pannu?


Valitse pihvin paistoon joko tarttumaton pinnoite-, valurauta- tai hiiliteräspannu. Jos haluat käyttää vähemmän rasvaa paistamiseen, valitse pinnoitepannu. Valurauta- ja hiiliteräspannu kestää hyvin kuumuutta, mutta tarvitsee paistoon enemmän rasvaa. Pihvejä paistaessa pannu saa olla melko kuuma.


Voita vai öljyä?


Käytä lihan paistamiseen puolet voita ja puolet öljyä. Kun voi lakkaa kuohumasta, näet helposti, että pannu on paistovalmis. Öljy sellaisenaan kuumenee helposti liian kuumaksi. Voi antaa kauniin ruskean värin lihalle.


Puolikypsänä vai kypsänä?


Aloita pihvien paisto vasta, kun ruokailijat odottavat jo lähes pöydässä. Pihvien paistoaika riippuu, kuinka paksuja pihvejä paistetaan. Jos olet epävarma paistaja, käytä lihalämpömittaria.


  • Rare: Pihvi on punainen sisältä, sisälämpötila 60–64 astetta, paistoaika 1–2 minuuttia/puoli.

  • Medium: Pihvi on punertava, mutta kiinteä sisältä, sisälämpötila 65–68 astetta, paistoaika 2–3 minuuttia/puoli.

  • Well done: Pihvi on läpikypsä, harmaa sisältä, sisälämpötila 70 astetta, paistoaika 3–4 minuuttia/puoli. (Huom! Possu aina vain täysin kypsäksi.)


Nopeasti valmiit


Valmiiksi leikattuja pihvejä pakataan muutaman kappaleen pakkauksiin. Pihvejä saa maustamattomina, makurasvalla ja maustettuina.

Huom.

Varaa noin 150-200g lihaa ruokailijaa kohden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!