perjantai 13. elokuuta 2021

Reittisuunnittelu vs. aika

Meillä sattui nyt niin ikävästi, että suunniteltu syksyn loma peruuntui, koska Tölkkiruokaa-kuski joutuu sanan varsinaisessa merkityksessä 5 viikoksi vankilaan! Sen jälkeen hän jatkaa samoilla papereilla mielisairaalaan. Sen verran tulee olemaan raskaasti tutkitut taustat, ja spesiaalihommaa, ettei lomat nyt vaan käy tähän väliin. Ja lisättäköön hymyssä suin, että kyseessä on työkomennus - molempiin kohteisiin 😂

Ei auta kuin niellä valtaisa pettymys, painaa leuka rintaan ja suunnata kohti arkea ilman kesä- ja syyslomia. Jospa sitten talvella pääsisi laskettelulomalle edes viikoksi. Näin yrittäjänä sitä kuvittelee olevansa korvaamaton, eikä raaski irrota työmaalta "pelastavan enkelin" roolista.

Ja sitten reittisuunnitteluun! Alla olevan karttaan on suunniteltu vallan mukava reittisuunnitelma, BestParkilta BestParkkien kautta BestParkkiin! Meillä on yleensä kasattu ihan Googlen Mapsin reittisuunnitelmaan kohteet, tosin harmiksi niitä mahtuu kerralla vain 10. Jos on pidempi loma käytettävissä, ei tässä ole ongelmaa, koska paikanpäällä voi pyöriä ja etsiä sisältöä elämään. Mutta meillä on yleensä käytössä käytännössä vain viikonloput, niin kaiken täytyy olla valmiiksi suunniteltu.

Noin 300km/päivä on hyvä etenemismatka, ellei ole pakollinen pitkänmatkan ajopäivä. Ja lomalla kun ollaan, niin nähtävyyksiäkin olisi mukava bongailla jo ajomatkalla. Näin ollen valitsemme ensisijaisesti maisemareitit tai pienemmät "vanhat", mutta mielellään hyväkuntoiset tiet. Tällöin säästää myös polttoaineessa, sillä ajamalla kahdeksaakymppiä (80km/h) satasen (100km/h) sijaan, kuluttaa aikaa enemmän matkaan vain noin 1,5min/10km. Polttoainetta taas voi säästää noin puoli–puolitoista litraa/100km.


Turvallisia lomakilometrejä teille, joilla loma on! En ole kateellinen, mutta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!