perjantai 23. heinäkuuta 2021

Puskakaravaanarin ilmastointi ja ääniviestintä

Näillä suven 2021 helteillä on keskustelukin käynyt kuumana, ilman viilennyksen osalta. Meillä ei ole Tölkissä (peltikuoriainen) asuintilan ilmastointia, eikä harmita tämän kesän jälkeenkään sen olemattomuus. Ilmastointilaite lisäisi +30kg painoa, vaikka kuinka vetäisi vatsan sisään.

Tällä bändikoolla on onneksi hoitunut helteellä eläinten hoito autossa ilman ilmastointiakin. Meillä on aina joku, joka jää Tölkkiin ovet ja ikkunat selällään.


No mutta, näihin kuumiin aaltoihin on nyt ratkaisu! Ryobi R18F-0! Kuten nimikin kertoo, tuuletin! Kaikki muut varmasti ymmärtää, minä vaan en. Jäljempänä siis vain "tuuletin".


Tuuletin toimii 5Ah akulla pienemmällä teholla 18h, ja tätä tasaisen tappavaa hurinaa voi kyllä kuunnella yölläkin. Varsinkin hyväuniset ja heikommat korvatulppien omistajat. Isommalla teholla tuuletin toimii 9h, ja tällä teholla saa kiintehuuliset koiratkin hymyilemään ja näyttämään korvattomilta saimaannorpilta. Tehoa voisi näin ollen olla pykälä alemmaskin. Nyt pienin teho on 1400rpm, ja 700-1000rpm ei ehkä palelluttaisi tropiikissa. Ehdoton plussa on luonnollisesti liikuteltavuus (akku), tehokkuus, säädettävyys ja akun kesto. Kyllä tätä voi tehoonsa nähden hiljaiseksikin kehua.


Koska käytössä on entuudestaan Ryobin 5Ah-akkuja, en alkanut etsiä puskaparkkiin sopivaa patteriradiota ja veivigrammari vie liikaa tilaa. Niinpä hankin lisäksi Ryobin R18R-0:n! Jäljempänä vaan "radio".


Niin että terveisiä nyt vaan täältä puskaparkista (huomaa sananmuunnos),
mulla on kylmä, nälkä ja äitiä ikävä. 


Pitääkseni itteni vireessä, kuuntelen radiolla Bluetoothin kautta YouTubesta Papun ja Poikien Hellettä, samalla kun lataan puhelinta radion kautta Ryobin akusta. Ihan mainio peli ja pieneksi vehkeeksi saa tälläkin karkoitettua ympäriltään kaikki paarmaa suuremmat.

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ilmajäähdytystä koskevasta kirjoituksesta. On totta, että tällainen kannettava laite voi olla hyvä lyhyen aikavälin ratkaisu. Haluamme nyt myös ilmastointilaitteen, joten etsimme parhaillaan sopivaa yritystä tekemään meidän LVI työt. https://www.ukonputki.fi/putkimies

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä ilmajäähdytystä koskevasta kirjoituksesta. On totta, että tuuletin voi viilentää ilmaa melko hyvin kuumalla säällä. En kuitenkaan halua enää käyttää tällaista tuuletinta, vaan asentaa kiinteän jäähdytyslaitteen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos hauskasta kirjoituksesta. Asuntovaunu on toki eri juttu kuin kiinteä asuinrakennus, joten siellä ehkä meneekin tuo propelliratkaisu väliaikaisena viilentäjänä. Meillä on makuuhuone yläkeerrassa, jossa kesällä on aika tukalaa. Jonkin sorttinen ilmastointi ja ilmastointikanavien asentaminen alkaa näin vanhemmiten tuntua välttämättömältä. https://www.iv-lipasti.com/tuotteet

    VastaaPoista

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!