perjantai 26. helmikuuta 2021

Kumpi talvella, hotelli vai leirintäalue 8vrk?

Entäs jos lähtisimme lappiin laskettelemaan? Meitä lähtisi 2 aikuista ja yksi 12-vuotias lapsi, koska autossamme on nukkumapaikat vain kolmelle. Tämä taitaa olla aiheena ikuinen kysymys, joka iskee ainakin monilla karavaanareilla tunteisiin. Että karavaanarit köyhiä ja halvemman hinnan perässä. Muka! Kunhan huvikseni lasken lomabudjettia.

Antaa rahan puhua..

22.2.2021 tarkastetut hinnat netin varaamoiden kautta kertoi seuraavat hintatiedot;

Pe 16.4-2021 - La 24.4.2021 8vrk
Hotelli Ruka Valley, 4 sänkyä, 32m2, 873€
Check-in 15 & Check-out 12

Pe 16.4-2021 - La 24.4.2021 8vrk
Leirintäalue Ruka Caravan, 3 sänkyä, 3,2m2, 552€
Check-in 13 & Check-out 12
Majoituksessa hintaeroa on 321€, sisällössä ero löytyy mm. ..
  • Hotellihuoneen sauna on lämmin silloin kun sen itse (joutuu..) laittaa päälle.
  • Leirintäalueen saunat on päällä ma-su klo 15-22.
  • Hotellihuoneen WC:tä ei tarvitse tyhjentää, ja siihen voi siksi tehdä isommankin tarpeen.
  • Hotellihuoneen vesijärjestelmää uskaltaa huoletta käyttää ilman jäätymisvaaraa.
  • Leirintäalueella ei ole autossa vesivahinkovaaraa, kun käyttää huoltorakennuksen (suihku)palveluja.
  • Hotellihuoneessa et välttämättä pääse saunan/suihkun jälkeen ulos kylpytakissa, leirintäalueella se on melkein pakollista.
  • Hotellihuoneessa on tasainen lämmitys, todennäköisesti lattian kautta.
  • Hotellihuoneessa on 32m2 tilaa levitellä tavaroitaan.
  • Retkeilyautossamme on positiivisesti ajateltuna 3,2m2 (tai realistisesti ajateltuna 0,32m2) tilaa levitellä tavaroitaan.
  • Hotellihuoneeseen mahtuu sukset heittämällä.
  • Retkeilyautossa joka ikinen tavara täytyy laittaa heti paikoilleen ja sukset ulkoiseen lukittuun suksiboksiin. Sisälle ei mahdu niistä valuvaa lammikkoa.
  • Ruoan SAA tehdä molemmissa itse ja tiskata tiskit pesässä. Leirintäalueella käsin.
  • Ja loppusiivous odottaa aina, ainakin kotona.

Erothan ei tähän jää ja mikä niistä on merkityksellinen ja mikä ei, sen ratkaisee kunkin tarve ja halu - ei raha. 552€ sijoitettuna 8 leirintäaluevuorokauteen on hurja summa, mutta niin on 873€ viikolta minikokoisen yksiön vuokrastakin! Mikään ole ilmaista, ja jos ei elä lomalla, niin kaikki normista poikkeava on sijoituksen arvoista. Olemmehan työllämme sen ansainneet! Halvemmalla pääsee muuten kaksi aikuista viikoksi Turkkiin, all inclusive. Valintakysymys.


Aktiviteetit, sohvalla voi maata kotonakin!


Rukalle mennään tietysti lapsiperheenä rinteeseen, ja majoitukset on katsottu ihan rinteiden läheisyydestä. Ostetaan siis laskettelulomaa varten hissiliput. Jos majoitus on 8vrk, niin rinteessä ollaan 6vrk.

Hissiliput Rukalle maksaa 6 päivää
2 x aikuinen 387,60€
1 x nuoriso 165,78€
Yhteensä 553,80€

Yhteenlaskettuna olemme köyhtyneet tähän mennessä 1105,80€ leirintämajoituksella. Sitten voidaan lähteä ruokakauppaan, jonne saa lomaruokiin kulumaan 500€. Nyt olemme jo 1605,80€ köyhempiä karavaanareita.
Mutta emmehän voi olla nauttimatta lomasta, niin varataan 500€ mahdolliseen ulkoruokintaan, minttukaakaoihin, hajonneiseen rukkaspariin ja lapsi haluaa valjakkoajelun. Palaamme 8 vuorokauden lomalta 2105,80€ köyhempinä, rinteessä ruskettuneina ja onnellisina, vastaillen lapsen "meneekö vielä pitkään"-kysymyksiin vähintään yhtä monta kertaa. Olemme siis säästäneet 321€, josta puolet menee ison auton polttoaineisiin.

Säästövinkki!

Ota lomalle mukaan ystävä. Hotellihuone maksaa hänelle yksinäänkin tasan saman 873€/8vrk. Hotellihuoneen puolittamalla ystävän kanssa säästetään 115,50€, valitsemalla se leirintäalueen sijasta. Ystäväkin hyötyy kimppakämpästä, hotellihuoneen hinnan puolittuessa! Rauhaa ja hiljaisuutta rakastava ystävä voi tietysti alun hämmennyksensä jälkeen osata jopa nauttiakin jaetusta vessasta ja väsymyksestä raivoavasta perheestä ympärillään. Mutta, me ollaan lomalla, kaiken pitää olla normista poikkeavaa ja karavaanarit on kaikkien kavereita! Ihan parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittu anonyyminäkin. Kiitos kommentista!